Tanke-spil

Med Tanke-spillet kan du træne din hjerne, så du bliver super god til at bestemme over dine tanker og dit liv. Spillet foregår ude i virkeligheden. Du spiller sammen med en person, som du snakker godt med – en ven, som i spillet kaldes mentor. Mentor støtter dig undervejs, både når det går godt, og hvis det bliver svært. Det er en god ide, at snakke med mentor hver dag om dine oplevelser.

Du skal bruge et Tanke-spil ark – som du kan printe HER.
Hvis du har en smartphone, kan du bruge Tankespil app’en. Du finder den ved at søge på TankeSpil i din appstore.

Spillet handler om at nå et Mål – et eller andet, som du gerne vil blive god til. Dit Mål kan være hvad som helst, stort eller småt. Målet skal være personligt, realistisk og vigtigt – ellers kan det jo være lige meget. Start med noget nemt, så du er sikker på succes. Det giver mod på at gå efter et større mål. Men det må heller ikke være for nemt, så det bliver kedeligt.
Eksempler: Få mere fri inde i hovedet, blive bedre til noget, få ny livsstil, osv. osv.

Du skriver på Tankespil-arket, hvad du har aftalt med mentor, at din belønning skal være – undervejs og når målet er nået. Og I skriver om de første skridt – hvad du vil gøre i de første dage, så det kan blive sjovt og nemt at træne.

Hver aften scorer du dagen – Du giver dagen Humør-point (hvordan du har det) og Træningspoint (hvordan det er gået med dagens træning). Sammen med mentor kan du se din vej til målet ved at følge Scores fra dag til dag.

Det er ikke altid nemt at nå et mål – man kan komme ud på et sidespor, så det tager længere tid at nå i mål. Måske er der et bestemt tidspunkt på dagen – eller et bestemt sted, hvor du ved, at det er svært. Svære Tider og Svære Steder skriver du på Tanke-spil arket – sammen med dine egne og mentors ideer, om, hvad du kan gøre, når det bliver svært. Det kan hjælpe dig til – når du nærmer dig svære tidspunkter og svære steder, at huske, hvad I har aftalt, at du kan gøre.

Hvis du tit ryger ud på et sidespor eller din dags-score tit er lav, så skal du måske tænke på at lave dit mål om, så det bliver lidt lettere at få succes.