ADHD

Du kan høre lytte ADHD her.

Hos alle mennesker har JEG fat i den ene ende af opmærksomheden og virkeligheden har fat i den anden ende af opmærksomheden[1].

Hvis man har ADHD, har JEG ikke “ordentligt fat” i opmærksomheden og hjernens arbejdshukommelse er for lille, så man hurtigt bliver overbelastet. JEG har svært ved at fokusere opmærksomheden, holde fast og ”vælge fra” og bliver derfor hele tiden trukket ind i vilkårlige små og store begivenheder – det er ligesom der kører flere film på en gang – film som oven i købet hele tiden bliver klippet i stykker. Eller at man bliver tvunget til at hoppe ind i forskellige tanketog hele tiden, så man aldrig når frem til sit mål (læs Historien om et tanketog).

Et menneske med ADHD oplever derfor kaos og alarmsystemet er tændt meget af tiden, så han/hun reagerer med ”flugt eller kamp”[2]. Det betyder, at evnen til omtanke og læring begrænses.

Når man skaber ro i verden rundt om personen – og hjælper til at få styr på kroppen, så er der ikke er så mange begivenheder i den ydre og indre virkelighed, der kan trække i personens opmærksomhed – alarmniveauet falder og han/hun genvinder evnen til omtanke og læring.

[1] Læs mere under punktet Opmærksomheden – Hjernens spotlys.
[2] Læs mere: Tænkehjernen og Alarmhjernen.