ADHD

Du kan høre om ADHD her.

Hos alle mennesker har JEG fat i den ene ende af opmærksomheden og virkeligheden har fat i den anden ende af opmærksomheden.

Hvis man har ADHD, har JEG ikke “ordentligt fat” i opmærksomheden og hjernens arbejdshukommelse er for lille, så man hurtigt bliver overbelastet. JEG har svært ved at holde opmærksomheden fast og ”vælge fra”, og bliver derfor hele tiden trukket ind i vilkårlige små og store begivenheder. Det er ligesom der kører flere film på en gang – film som oven i købet hele tiden bliver klippet i stykker. Eller at man bliver tvunget til at hoppe ind i forskellige tanketog hele tiden, så man aldrig når frem til sit mål (læs: Historien om et TankeTog).

Et menneske med ADHD oplever derfor kaos og Alarmhjernen er tændt meget af tiden, så han/hun reagerer med ”flugt eller kamp” (læs: Tænkehjernen og Alarmhjernen). Det betyder, at evnen til omtanke og læring begrænses.

Når man skaber ro i verden rundt om personen – og hjælper til at få styr på kroppen, så der ikke er så mange begivenheder i den ydre og indre virkelighed, der kan trække i personens opmærksomhed – så falder alarmniveauet og han/hun genvinder evnen til omtanke og læring.