Beskrivelser og brug

Beskrivelse af historier

Beskrivelse af historier

Historierne er et redskab til at tale om og arbejde med robusthed. De kan anvendes til at skabe et billede på, hvordan man kan forstå robusthed, mentalisering og hjernen. Hver historie kan tilpasses, så den taler sig ind i lige netop den situation, den skal bruges i.

Derfor skal vi arbejde med historier

Derfor skal vi arbejde med historier

At fortælle historier er en meget brugbar måde, at arbejde med hjernen og vores tanker på. I robusthedsprogrammet er der mange historier, der hver især beskriver det usynlige, der foregår inde i vores tanker.

Historierne i robusthedsprogrammet har ikke samme form som en klassisk historie, der er nemlig ikke ret mange figurer i disse historier. Der er heller ikke en rigtig handling med en start og en slutning.

Grunden til dette er, at vi gerne vil lade dem, vi fortæller historierne, danne deres egne billeder af, hvordan det ser ud i deres egne tanker.

Vi forsøger altså at give tilhørerne en ramme at male deres eget mentale billede i.

Det er vigtigt med egne billeder af det, der foregår inde i vores tanker, for uden vores eget billede er det svært at tale om. Jo klarere et billede vi har af vores tanker, jo bedre bliver vi til at sætte ord på vores tanker. Jo lettere det bliver for én at forholde sig til dem, jo bedre bliver man til at få gode ideer til, hvordan man løser svære situationer ved hjælp af tankerne.

Vi ved også, at ens egne geniale idéer virker MEGET bedre end andres gode råd.

Derfor skal vi fortælle historier og gå på opdagelse i vores egne tanker.

God fornøjelse

Video

Eksempler 0-6 år

Vejledning i brug af eksempler

Eksempel: Film om følelser

Eksempel: Biderier i børnehaven

Case: At slå de andre børn

Case: Bange for fluer

Eksempler 7-12 år

Vejledning i brug af eksempler

Eksempel: Pubertet

Eksempel: Mobbet i skolen

Eksempler 13-21 år

Vejledning i brug af eksempler

Eksempel: Historie om skadelige tanker

Vejledning i brug af øvelser

Kære bruger

Hvis du selv finder på gode øvelser, mens du arbejder med robusthedsprogrammet, vil vi meget gerne høre om dem. Vi arbejder hele tiden på at udvikle og optimere indholdet på materialesamlingen, så gode idéer og input er meget velkomne.

Send en mail med en beskrivelse af din øvelse til mma@sundkom.dk, så kan din øvelse måske blive en del af robusthedsprogrammet.

Vejledning i at vælge en øvelse

Historien om en vind

Historien om at øve sig

Drengen der skød en tanke

Velværekugler

Tanketog

Tankefest

Et fristed

Belønningsfabrikken

Tanketrylleri

Tankernes hus

Tankernes hus 2

Vejledning i brug af spørgsmål

Kære bruger

Nedenfor finder du spørgsmål, som du kan anvende sammen med den gruppe du underviser. I kan bruge spørgsmålene til at debattere, hvordan I kan bruge viden og redskaber fra robusthedsprogrammet i jeres hverdag.

Vejledning i brug af spørgsmål

Spørgsmål