Historien om tankernes hus

Du kan høre historien om Tankernes hus her. 

På en måde kan man godt sige, at tankerne bor inde i hovedet. Forestil dig, at tankerne bor i et hus med mange rum, hvor du kan bevæge dig rundt og opdage dem.

Når du skal opdage tankerne, har du verdens fineste værktøj med dig – nemlig din opmærksomhed, som er en slags lyskaster. Når du sætter lys på en tanke, så opdager du den. Bagefter kan du flytte din opmærksomhed og opdage en anden tanke.

I Tankernes Hus er der mange rum. I et rum bor der måske nogle spændende tanker, i et andet rum bor der måske nogle triste eller bange eller vrede tanker, og i et tredje rum bor der nogle glade tanker.

I Tankernes Hus kan tankerne kalde på dig, hvis de gerne vil opdages. Det kan være rigtigt spændende og okay, men det kan også være hårdt. Især hvis det er nogle tunge tanker, som hele tiden vil opdages og ha’ opmærksomhed og bestemme over dig.

Hvis der er nogle triste tanker, bange tanker eller vrede tanker, som vil bestemme, at du skal være inde i deres rum hele tiden, så får du måske slet ikke lov til at opdage de tanker,som du kan bruge til noget og de spændende tanker eller glade tanker, som er i alle de andre rum, og det er ikke sjovt.

Men alle de tanker, som du kan bruge til noget, og de glade og spændende tanker, er bare inde i de andre rum i Tankernes Hus og venter på, at du opdager dem med din opmærksomhed. Måske findes der redskaber i et rum, som du kan bruge til at reparere nogle tanker i et af de andre rum i huset. Der kan være et rum med små ideer, som gør en forskel, og der kan være tanker i et rum, som har bedst af at få fred, så de ikke gør skade.

Hvis du tit går på opdagelse i Tankernes Hus med din opmærksomhed, så bliver det nemmere at bestemme, hvilke tanker du helst vil ha’.